SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX "CHESARIE EPISCOPUL" BUZAU

SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX
"CHESARIE EPISCOPUL" BUZAU

ACASA   REPERE ISTORICE   RESURSE MATERIALE   PROFESORI   PROIECTE   CONTACT

*****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****         *****     " LA    INCEPUT    A    FOST    CUVANTUL    SI    CUVANTUL    ERA    LA    DUMNEZEU    SI    DUMNEZEU    ERA    CUVANTUL    ... "    (IOAN I,1)     *****

 

CHESARIE EPISCOPUL

CHESARIE EPISCOPUL

 

CAUTARE

IN PAGINA


 

Meteo in Buzau

 

free counter with statistics


 

PROGRAME FILANTROPICE

    

CENTRUL CULTURAL-FILANTROPIC "CUVIOASA PARASCHEVA" BUZAU

 


          Asa cum va anuntam la inceputul lunii martie, Centrul Cultural-Filantropic "Cuvioasa Parascheva" din Buzau a initiat un program de burse de studiu pentru elevii capabili de performanta din liceele din judetul Buzau. In acest scop, am lansat un apel judetean insotit de un afis pe care l-am distribuit in toate liceele din judetul Buzau, atat prin afisarea lor pe pagini web ale institutiilor implicate, cat si prin vizita personala la liceele vizate.
          Intrucat termenul limita de depunere a dosarelor de candidatura s-a prelungit pana la data de 30 martie, pentru a se da posibilitatea optimei intocmiri a acestora, au fost depuse 80 de dosare in total, de la 10 licee buzoiene: Colegiul National "Mihai Eminescu" din Buzau, Liceul Teoretic Pogoanele, Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzau, Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Buzau, Seminarul Teologic Ortodox "Chesarie Episcopul" din Buzau, Liceul Tehnologic "Sfantul Mucenic Sava" din Berca, Colegiul Economic din Buzau, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Nehoiu si Liceul de arta "Margareta Sterian" din Buzau.
          In ziua de 2 aprilie 2013, Presedintele Centrului, Pr. Prof. Dr. Gheorghe Sava-Popa, a convocat si prezidat juriul format din profesori buzoieni, creditati cu un inalt profesionalism, pasiune pentru formarea elevilor si de o probitate crestin-morala incontestabila: d-l prof. Constantin Coman, directorul Liceului Pedagogic "Spiru Haret", d-na inspector Paula Georgeta Mihai, din partea ISJ Buzau, dr. Adina Enus, profesor la Colegiul Economic, dr. Gheorghe Tarara, de la Colegiul National "B.P. Hasdeu", d-na Doina Manole, profesor de exceptie al Liceului Teoretic "Alexandru Marghiloman", pr. dr. Nicolae Moraru, profesor la Seminarul Teologic Ortodox "Chesarie Episcopul", d-na Mariana Ticleanu, profesor la Colegiul National "Mihai Eminescu", d-na Raluca Filipache, profesor la Liceul de arta "Margareta Sterian" si pr. Cristian Marius Dima, profesor la Seminarul Teologic buzoian si vicepresendintele Centrului care a pus bazele acestui proiect.

 


          Au fost analizate in echipe si in plen dosarele depuse, documentele solicitate si profilurile scolare si sociale ale candidatilor, performantele judetene, nationale si internationale si veniturile nete pe membri de familie, eseurile cu viziunea lor despre viitorul personal academic si profesional, precum si recomandarile profesorilor.

 


          Juriul a apreciat rezultatele exceptionale la invatatura si competitii scolare obtinute de elevii buzoieni, multiplele lor preocupari complementare in domenii variate de activitate, a ramas impresionat perseverenta unor elevi proveniti din familii cu o situatii financiare modeste, si uneori, chiar dramatice, si deopotriva, de modul in care inteleg sa se raporteze la scoala, la societatea de astazi si de maine si nu in ultimul rand, la Dumnezeu. Datorita acestei pleiade de elevi care fac cinste scolii buzoiene, s-a hotarat acordarea unui numar de 25 de burse de studiu lunar, a cate 300 de lei fiecare, acordate pe parcursul unui an calendaristic, incepand retroactiv, cu luna martie 2013.

 


         Evenimentul s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian, Arhiepiepiscopul Buzaului si Vrancei care, prezent in mijlocul juriului, a felicitat organizatorii pentru implementarea unui astfel de proiect singular in peisajul educational buzoian, profesorii invitati pentru devotamentul in sprijinirea actiunilor cultural-filantropice propuse de Biserica si in formarea de astfel de elevi exceptionali si a subliniat relevanta morala a acestui demers filantropic in formarea caracterului religios-moral al tinerilor sprijiniti, spre dobandirea virtutii recunostintei, motivatie pentru continua performanta si insusirea de modele in activitatea lor social-profesionala ulterioara. Nu in ultimul rand, Inaltpreasfintia Sa a reamintit rolul istoric al Bisericii Ortodoxe in sprijinirea financiara similara in vederea formarii de intelectuali si de experti pentru societatea vremii lor si a calificat programul de burse al Centrului nostru drept un exemplu de buna practica si un inceput in dezvoltarea de astfel de initative de acum inainte, in Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei.
          Consideram ca intalnirea de astazi a dus la bun sfarsit un angajament moral facut cu putin timp in urma, fata de elevii eminenti buzoieni, fata de profesorii lor si de familiile lor, aflate deseori intr-o apriga lupta cu limitele financiare si sociale, ca acesta este doar un mesaj incurajator din partea Bisericii Ortodoxe pentru generatiile actuale de tineri din sanul ei, o restaurare a sensului performantei scolare pe scara valorilor si un inceput bun unor initiative asemanatoare de canalizare a responsabilitatii sociale corporative a unor agenti economici, pentru promovarea principiilor si a educatiei girate de Biserica.

 

 

LISTA CASTIGATORI BURSE LUNARE: descarca

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

CENTRUL CULTURAL-FILANTROPIC "CUVIOASA PARASCHEVA" BUZAU

 

          Centrul Cultural-Filantropic «Cuvioasa Parascheva» din Buzău invita elevii liceeni din județul Buzău la Programul anual de burse de studii, editia a II-a, pe care îl ofera si doreste să-l popularizeze în toate liceele în care există preocuparea pentru dezvoltarea personală și profesională a elevilor excepționali, pentru crearea de oportunități de studiu, precum și pentru sustenabilitatea demersului didactic care girează performanțele acestora.
          Criterii de eligibilitate si termene limita, in documentele atasate:

descarca Invitatie Program Burse 2014

 


BENEFICIARII PROGRAMULUI BURSE DE STUDII EDITIA 2014: descarca

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

PROGRAMUL ANUAL DE BURSE DE STUDII 2015

EDITIA A III-A

 

 

          Criterii de eligibilitate si termene limita, in documentele atasate:

descarca Invitatie Program Burse 2015

descarca Cerere tip

 

 

BENEFICIARII PROGRAMULUI BURSE DE STUDII EDITIA 2015: descarca

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

CENTRUL CULTURAL-FILANTROPIC "CUVIOASA PARASCHEVA" BUZAU

 

"PROGRAMUL ANUAL DE BURSE DE STUDII"

 

          Centrul Cultural-Filantropic “Cuvioasa Parascheva” din Buzau invita elevii liceeni din judeaul Buzau sa-si depuna dosarul pentru "Programul anual de burse de studii", pe care il ofera. Depunerea dosarelor: 7-26 martie 2016.

 

Invitatie Program Burse 2016: descarca

 

 

BENEFICIARII PROGRAMULUI BURSE DE STUDII EDITIA A IV-A - 2016: descarca

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 

 

© 2009 SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX "CHESARIE EPISCOPUL" BUZAU. Toate drepturile rezervate.